Admiterea in clasa a V-a

Pentru înscrierea în clasa a V-a, intensiv engleză, la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” se susțin
probe de verificare a cunoștințelor de limba engleză și de limba și literatura română și matematică.

Mai multe informații despre înscrieri, datele și tipul de examene susținute, numărul de locuri disponibile și alte informații se găsesc în paginile dedicate admiterii pentru fiecare an școlar, în meniul alăturat.

Proba de limba engleză constă în:

Proba scrisă (1 oră)

  • (25 de puncte) Redactarea unui text de 50 – 75 de cuvinte care să demonstreze însușirea principalelor funcții/acte de limbaj conform programelor școlare pentru clasele a III-a și a IV-a.

Proba orală

  • (50 de puncte) Citirea cu voce tare a unui text din manualul studiat la clasă sau, dacă elevul dorește, din setul care corespunde altui manual din lista manualelor aprobate. Citirea textului va fi urmată de formularea de răspunsuri la 3 întrebări care să dovedească înțelegerea globală și detaliată a textului.
  • (25 de puncte) Realizarea unui dialog interactiv (elev - elev) pe o temă dată, având unul dintre membrii comisiei drept moderator. Elevii, în perechi, extrag un bilet, pregătesc interacțiunea verbală timp de 3-5 minute și apoi revin în fața comisiei pentru a prezenta conversația.

ÎN CAZUL ÎN CARE CANDIDAŢII AU SUSŢINUT, ANTERIOR ADMITERII ÎN CLASA a V-a, EXAMEN DE COMPETENŢE LINGVISTICE ÎN LIMBA ENGLEZĂ ŞI AU OBŢINUT O DIPLOMĂ/CERTIFICAT NIVEL A1 SAU NIVEL SUPERIOR, ACEŞTIA NU MAI PARTICIPĂ LA PROBA DE LIMBA ENGLEZĂ, ACEASTA FIIND ECHIVALATĂ CU 100 DE PUNCTE, CORESPUNZĂTOR NOTEI 10.

Testarea la română și matematică verifică cunoștințele de limba română și matematică conform programelor de clasa a IV-a. (vezi itemii atașați)

  • PUNCTAJUL MAXIM PENTRU CELE DOUĂ DISCIPLINE ESTE 100, CONVERTIT ÎN NOTA 10, ASTFEL: 50 PUNCTE PENTRU LIMBA ROMÂNĂ ŞI 50 PUNCTE PENTRU MATEMATICĂ.
  • SUNT DECLARAŢI RESPINŞI AUTOMAT CANDIDAŢII CARE NU OBŢIN CEL PUŢIN 50 PUNCTE LA LIMBA ENGLEZĂ, 25 PUNCTE LA LIMBA ROMÂNĂ, 25 PUNCTE LA MATEMATICĂ.
AtaşamentMărime
model_engleza.pdf39.69 KB
model_limba_romana.pdf173.21 KB
model_matematica.pdf262.35 KB

Parteneri

British Council

ORICUM

COMENIUS

 CODECS

Fundatia Noi Orizonturi

PASCH

 LAUDER

Goethe Institut

Universitatea Europei de Sud-Est Lumina

AIESEC

 Tineri pentru tineri

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer